top of page

press coverage

Teosto-palkintoehdokkuus 2023

"Säveltäjä Mikko Sarvanteen Heräämisen valkea myrsky liukuu sulavasti genrerajojen yli. Jazzin ja klassisen parissa toimineiden muusikoiden muodostama Mikko Sarvanne Garden yhdistää kolme laulajaa, akustiset soittimet, elektroniikan ja ASMR-rapinan yhtenäiseksi äänimaailmaksi. Erkka Filanderin runoista inspiroitunut verkkaisesti kehittyvä teos vie kuulijan hetkeksi toiseen unenomaiseen maailmaan."

https://www.teosto.fi/teostory/teosto-palkintoehdokas-2023-mikko-sarvanne-garden-heraamisen-valkea-myrsky/

——

Turun Sanomat

”Josefiina Vannesluoman, Selma Savolaisen ja Virva Immosen vokaaliliu’uttelu, Sirja Nirosen sello, Mikael Saastamoisen kontrabasso, Jesse Ojajärven lyömäsoittimet ja kapellimestari Sarvanteen konearsenaali kehittävät yhdessä lumovoimaisen ja omaehtoisen maailman, jonka ulottuvuudet tuntuvat asettuvan uuteen konstellaatioon jokaisella kuuntelukerralla.”

- Matti Komulainen (Turun Sanomat) ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista (https://www.ts.fi/kulttuuri/5795464)

——

Jazzkeittiö, HS

”Yksi illan huippuhetkistä onkin Aino Juutilaisen väkevä soolo [Mikko Sarvanteen sävellys ’Jokin kiertyvä väreili aamukuiskauksesi raoissa’].

[...]

Konsertti päättyy Sarvanteen taivaallisen kauniiseen sävellykseen, jota kuunnellessa tuntuu siltä kuin siirtyisi rajattomaan, valon täyttämään ikuisuuteen.”

- Katri Kallionpää (Jazzkeittiö, HS) Mikko Sarvanne Garden & AINON -yhteiskonsertista Ääniwallissa ma 9.1.2023

(https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009326263.html)

——

Jazzrytmit

”Soittajien suoritteet ovat loistokkaita ja he taikovat soittimistaan maittavan, väliin jopa mahtipontisen äänimaailman, jonka laulajien vokalisointi täydentää huippusfääreihin. Uutta erilaista. Taitavasti toteutettua. Kuunnelkaa.”

  

 - Osku Rajala (Jazzrytmit) ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista (https://www.jazzrytmit.fi/s8-levyarvostelut/c29-levyarvostelut/mikko-sarvanne-garden- heraamisen-valkea-myrsky/)

——

Soundi

”Kokonaisuus annostelee kollaasimaisia teoksia, joiden keskiössä vokaaliosuudet virtailevat vapaina. Josefiina Vannesluoman, Selma Savolaisen sekä Virva Immosen luomat polveilevat harmoniat sävyttyvät Sirja Nirosen täyteläisesti soivalla sellolla. Kosketinsoittaja Mikko Sarvanteen rustaamat tuokiot tuntuvat paikoin dramaattisilta, mutta onneksi tilaa jää myös hienovaraisille tunnelmille.”

Juha Seitz (Soundi) ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista, 4/5 (https://www.soundi.fi/levyarviot/arvio-mikko-sarvanne-garden-keraa-jazzin-ja-klassisen- puolen-nuoret-toivot-yhteen-luvassa-luonnon-inspiroimia-elamyksia/)

——

Desibeli.net

”Kaiken kietova tunnelma on [...] mielestäni positiivinen, toiveikaskin, aivan kuin astelisit sakeimmassa sumussa upeimmassa puutarhassa. Et koskaan tiedä, mitä harmaudesta seuraavaksi paljastuu, mutta voit olettaa sen olevan jotain upeaa ja puhuttelevaa. Osa yllätyksistä voi säikäyttää hetkeksi, toiset muuntuvat mielen silmien kautta ties miksi, mutta kaikki on lopulta yhtä suurta kokonaisuutta. Teoksen valtavuutta on vaikea täysin sisäistää, ja silti – tai kenties juuri sen ansiosta – musiikin äärellä viihtyy ja haluaa kuulla lisää.”

Mika Roth (desibeli.net) ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista, 4/5 (http://www.desibeli.net/arvostelu/8787)

——

     

Valon Kuvia -blogi

”Levyn musiikissa voi kuulla aineksia vaikkapa klassisesta nykymusiikista, jazzista ja elektronisesta musiikista. Yhtye luo paikoin kuulasta, korkealle kaartuvaa tilaa, paikoin räjähtää rumpujen voimalla raivokkaaseen purkaukseen. ’Heräämisen valkea myrsky’ on jännittävää, kaunista ja taatusti omaperäistä musiikkia.”

- Jukka Piiroinen (Valon kuvia -blogi), ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista (https://www.valonkuvia.fi/blogi/mikko-sarvanne-garden-heraamisen-valkea-myrsky-mikko- sarvanne-2022/)

——

Jazzpossu

Erittäin mielenkiintoinen uutuus on Mikko Sarvanne Gardenin Heräämisen valkea myrsky. Sarvanne on levyä varten koonnut kokoonpanon jossa on kolme Signestä tuttua laulajaa, sellisti, basisti ja lyömäsoittaja Sarvanteen itse lisätessä vielä elektroniikkaa – vahvasti nykymusiikin suuntaan kallellaan oleva teos – erittäin mainiota crossoveria.

- Jazzpossu ”Heräämisen valkea myrsky” -albumista (http://rosvot.fi/jazzpossu)

bottom of page